Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σεμινάρια του Δικτύου Ακαδημιών ήταν το πρώτο της σεζόν 2021-22 που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου στα Σπάτα. Ηταν το πρώτο διά ζώσης, μετά τα τρία σεμινάρια της σεζόν 2020-21 που διοργανώθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, και έφερε τιμητικά την επωνυμία «Διονύσης Κυριακόπουλος», καθώς ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Τεχνικού Διευθυντή του Ερμή Άνω Λιοσίων που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Ιουλίου.

Όπως ήταν φυσικό, οι εργασίες του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας συμπεριλήφθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στον αγαπητό σε όλους Σάκη με την προβολή βίντεο (παρουσία της συζύγου του Μαρίας, του αδελφού του Οδυσσέα και του μικρού του γιου Μιχάλη) με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην οικογένειά του και με φιλικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Κ15 της ΑΕΚ και του Ερμή. Ο αγώνας διεκόπη στα 50 λεπτά, αριθμός που συμβόλιζε τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο εκλιπών, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο μπήκαν στον αγώνα και κάποια άλλα παιδιά, από αυτά που πέρασαν μεγάλο μέρος της αθλητικής ζωή τους υπό την καθοδήγηση του Σάκη Κυριακόπουλου.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης με τους συνεργαζόμενους συλλόγους, είχε ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης που άνοιξε το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις του προπονητή της Κ15 της ΑΕΚ Ιβάν Νεντέλκοβιτς, του προπονητή της Κ12 Στέλιου Ορφανίδη και των προπονητών τερματοφυλάκων της Ακαδημίας, Γιώργου Κιούπη και Αντώνη Λυκούρη. Στους παρισταμένους απηύθυνε χαιρετισμό ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηλίας Καλοπήτας.

Το σεμινάριο ήταν οργανωτικά άψογο και με μαζική συμμετοχή εκ μέρους των 20 συνεργαζομένων συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Είχε θεματολογία η οποία κάλυπτε τις ανάγκες των συνεργαζόμενων ακαδημιών και συνδύαζε το θεωρητικό σκέλος με το αντίστοιχο πρακτικό. Σε αυτό βοήθησε και ο διαδραστικός του χαρακτήρας, με την ενεργή συμμετοχή των εκπροσώπων των ομάδων. Εκτός από τις προγραμματισμένες εισηγήσεις, συζητήθηκαν θέματα για επικείμενες επισκέψεις και για περιφερειακά τουρνουά, καθώς και θέματα που αφορούν τους γονείς και θα αναλυθούν στις επισκέψεις αυτές.

 

ΠΗΓΗ: AEK FC ACADEMY